Când pasărea chioară își caută singură cuib… ieftin dar scump

Joi, 22 Septembrie 2022București

Cand pasarea chioara isi cauta singura cuib    ieftin dar scump | imaginea 1 Știți vorba aceea din popor cum că Dumnezeu îi face la pasărea chioară, cuib? Ei, adaptată la stafful IGSU, această zicală ar fi cam așa: vai de noi când pasărea chioară își caută singurică, cuib și mai are și bani pe mână. Probabil că mulți știți deja că fostul sediu al IGSU e clădire cu risc ridicat de prăbușire în caz de cutremur și că de muuulți ani s-au tot căutat soluții de reabilitare sau de mutare provizorie sau definitivă a angajaților, într-o locație mai safe. Nu de alta dar ar fi păcat ca la un cutremur mai zdravăn, taman Centrul Național de Răspuns la Dezastre să se prăbușească primul. Cine ne-ar mai coordona și salva dacă specialiștii în frunte cu cel mai doctor dintre pompieri ar claca?

Cum spuneam, belea mare cu căutatul de sediu. Prin februarie, IGSU s-a mutat într-o locație provizorie dar demersurile pentru căutarea unui nou cuib, achiziționat cu acte în regulă, continuă. După ce idila cu North Gate s-a prăbușit, iaca acum sunt în discuție alte două clădiri. Una mai centrală, în Grozăvești, pe placul emirului, și una mai la periferie, prin Pipera.

Clăđirea din Pipera cică le-ar place tare mult unora de la IGSU. Pe Youtube, găsim o emisiune din care aflăm, la minutul 07.46 că ditamai clăđirea e un chilipir, doar 6 milioane de euro NEGOCIABIL pentru clienți serioși. Detalii aici: youtube.com/watch?v=60iwdGrTqyM.

Gurile rele însă spun că nu ar îndeplini cerințele stipulate în proiectul pentru noul sediu al CNDR + IGSU, în schimb, umblă vorba prin târg că i-a cam sărit brusc prețul. Așa cam de vreo 4-5 ori. Ori, trebuie să fii ori tâmpit ori șmecher să dai pe o clăđire de 5 ori prețul ei negociabil, nu-i așa?

Nu e treaba noastră, asta ar fi treaba DNA, DGA, DIPI etc. Ce ziceți, domnilor, dormiți în pantofi? Ah, ar mai fi de adăugat că prețul vehiculat în filmuleț e din 2021, mai. Deci nu acum 1 deceniu. Coane, Arafat, mătăluță știai? Noi știm că nu-ți place ideea de perifierie deși unii insistă, sic! Poate te lămurești mata de ce insistă să nu carecumva să ajungi iar nevinovat să dai cu subsemnatul pe la Parchet.

Din partea noastră, multă baftă! Unora la mutat, altora la cercetat, după posibilități!

Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu personaje sau situații reale este pur întâmplătoare! Dar dacă totuși asemănarea li se pare unora prea izbitoare, merită evaluată și cercetată concret și corect.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.