Pompierii militari au intervenit contracronometru pentru salvarea unui bărbat peste care s-a prăbușit un mal de pământ

Vineri, 28 Martie 2014Vaslui

Pompierii militari au intervenit contracronometru pentru salvarea unui barbat peste care s a prabusit un mal de pamant | imaginea 1 În dimineața zilei de joi, 27 martie a.c., ȋn jurul orelor 10.55, Detaşamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină ȋn localitatea Puşcaşi, pentru salvarea unei persoane de sex masculin, în vârstă de 35 de ani, care a fost acoperit aproape în întregime de un mal de pământ surpat, în timp ce săpa pentru amenajarea unui sistem de canalizare. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de intervenţie şi un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.

La sosirea echipajelor de salvare, persoana era în stare de inconștiență, fiind acoperită cu pământ, până la nivelul gâtului. Paramedicii şi echipajele de descarcerare au luptat contra-cronometru, pentru scoaterea şi salvarea persoanei.

Pompierii militari au intervenit contracronometru pentru salvarea unui barbat peste care s a prabusit un mal de pamant | imaginea 2 Ei au folosit lopeți, cazmale, cordiţe pentru prinderea și extragerea bărbatului prins sub pământ precum şi o mască cu oxigen. După aproximativ 30 de minute bărbatul a fost scos la suprafață și predat echipajului de terapie intensivă mobilă, care au ȋnceput imediat manevrele de resuscitare, timp de mai bine de o oră. Dimp nefericire după efectuarea acestor manevre, persoana a fost declarată decedată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.