Doi bărbaţi prinşi sub un pod – Ilva Mică

Joi, 10 Aprilie 2014Bistrița-Năsăud

Doi barbati prinsi sub un pod   Ilva Mica | imaginea 1 Marţi, 8 aprilie a.c., la ora 10.18, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat, prin numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că doi bărbaţi, care executau o lucrare de reabilitare la un pod rutier din localitatea Ilva Mică, au căzut într-o râpă, de la o înălţime de cca. 10 m şi au fost striviţi de elemente de construcţie a podului care s-au desprins odată cu ei.

Două echipaje medicale, unul de prim ajutor SMURD şi o ambulanţă SAJ, împreună cu un echipaj de descarcerare, au fost direcţionate de urgenţă la locul solicitării. Un bărbat, în vârstă de 52 de ani, a fost prins în totalitate sub dărâmături, era inconştient, prezenta leziuni grave şi a fost scos cu ajutorul unui ifron, iar celalalt bărbat, în vârstă de 35 de ani, a fost prins sub dărâmături la nivelul membrelor inferioare, era conştient şi prezenta, de asemenea, leziuni grave. Acesta din urma a reuşit să iasă singur de sub elementele de construcţie prăbuşite. Pompierii militari au scos victimele din râpa adâncă de 10 m şi le-au transportat la echipajele medicale sosite la locul solicitării.

Doi barbati prinsi sub un pod   Ilva Mica | imaginea 2 Din cauza leziunilor grave suferite de bărbatul prins în totalitate sub dărâmături, s-a impus solicitarea intervenţiei elicopterului SMURD, care a aterizat pe terenul de fotbal din oraşul Năsăud. După stabilizare, bărbatul de 52 de ani a fost transportat pe calea aerului la o clinică de specialitate din municipiul Târgu Mureş. Cealaltă victimă a fost transportată cu echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD la UPU Bistriţa, pentru investigaţii medicale de specialitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.