Două case cuprinse de flăcări

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014Bistrița-Năsăud

Doua case cuprinse de flacari | imaginea 1 Dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. a fost informat vineri, 4 aprilie a.c, la ora 05.23, cu privire la izbucnirea unui incendiu la două case de locuit în localitatea Mureşenii Bîrgăului. Trei echipaje ale pompierilor militari din cadrul Gărzii de intervenţie Prundu Bîrgăului, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor SMURD, au pornit imediat spre locul solicitării.

Odată ajunşi la locul indicat, pompierii militari au constatat că incendiul s-a extins la alte două case de locuit şi o anexă gospodărească, ameninţând să se propage la altă locuinţă. În cel mai scurt timp, un echipaj al pompierilor militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa a ajuns la locul evenimentului. În cele patru case locuiau 12 persoane, dintre care opt copii. Din fericire, toate persoanele au reuşit să se autoevacueze în condiţii de siguranţă din imobilele cuprinse de flăcări. Paramedicii au acordat îngrijiri medicale, la locul intervenţiei, la patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 40 şi 80 de ani.

Doua case cuprinse de flacari | imaginea 2 În paralel, pompierii militari au acţionat pentru limitarea propagării focului la a cincea casa şi localizarea şi lichidarea incendiului la imobilele afectate. Flăcările s-au extins rapid, de la un imobil la celelalte, pe de-o parte din cauza cantităţii mari de materiale combustibile din zona de manifestare a incendiului, iar pe de altă parte din cauza distanţei mici dintre case. În sprijinul pompierilor militari au intervenit opt pompieri voluntari din localităţile limitrofe. După aproximativ trei ore, incendiul a fost localizat şi lichidat, au fost evacuate bunuri materiale din zonele de manifestare a incendiului şi au fost îndepărtate elemente de construcţie care prezentau riscul prăbuşirii. În urma incendiului, au ars: două case de locuit şi o anexă gospodărească, în proporţie de aproximativ 70 şi acoperişurile celorlalte două case.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.