Incendiu la Sanatoriul din Solca

Miercuri, 30 Aprilie 2014Suceava

Incendiu la Sanatoriul din Solca | imaginea 1 Militarii Gărzii de intervenţie Solca şi ai Detaşamentului de pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la clădirea (P+1) dezafectată a fostului sanatoriu din oraşul Solca.

Incendiul, care a izbucnit în dimineaţa zilei de luni, 28 aprilie a.c., a fost observat şi anunţat cu întârziere, la ora 2:46. La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau cu violenţă la etaj şi la nivelul acoperişului sanatoriului, existând pericolul de propagare la clădirile învecinate.

Incendiu la Sanatoriul din Solca | imaginea 2 Au ars astereala acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 1000 de metri pătraţi, planşeele construite din lemn şi stuf dintre parter, etaj şi podul clădirii, şi alte elemente de lemn din componenţa construcţiei (elemente de compartimentare, tâmplărie, pardoseală etc.). Pompierii militari au acționat pentru lichidarea focarelor şi înlăturarea elementelor de construcţie care prezentau risc de prăbuşire. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor va fi stabilită după finalizarea operaţiunilor de lichidare a incendiului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.