Incendiu la subsolul unui bloc din Focşani

Duminică, 20 Aprilie 2014Vrancea

Incendiu la subsolul unui bloc din Focsani | imaginea 1 Patru echipaje de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta la subsolul unui bloc de pe strada Ulmului din municipiul Focşani în după-amiaza zilei de luni, 14 aprilie a.c. Două persoane au suferit atac de panică, iar locatarii au fost evacuaţi.

Evenimentul a fost anunţat prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. în jurul orei 12.30, iar trei autospeciale, dintre care două de lucru cu apă şi spumă şi una pentru descarcerare, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani au ajuns imediat la locul indicat. În sprijin a fost trimisă şi o a patra autospecială de stins incendii, iar un echipaj cu o ambulanţă S.A.J. Vrancea a fost prezent pe toată durata intervenţiei pentru acordarea ajutorului medical în caz de nevoie.

Incendiu la subsolul unui bloc din Focsani | imaginea 2 În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum la subsolul imobilului cu trei etaje, cu posibilităţi de propagare la spaţiile de locuit. Intervenţia a fost foarte dificilă, atât din cauza lipsei vizibilităţii în spaţiile înguste de la subsolul blocului unde erau amenajate boxe pentru depozitare, cât şi din cauza cantităţii mari de fum dens emanat în timpul arderii.

Majoritatea locatarilor care se aflau în apartamente în momentul producerii incendiului au reuşit să părăsească la timp imobilul, dar pentru cinci persoane s-a impus intervenţia pompierilor pentru a fi evacuate. Două femei, una în vârstă de 41 iar alta de 42 de ani, au suferit atac de panică şi au fost preluate de echipajul de pe ambulanţa S.A.J. După ce li s-a acordat primul ajutor medical, acestea au refuzat transportul la spital. Pompierii militari au intervenit atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protecţia apartamentelor.

Incendiu la subsolul unui bloc din Focsani | imaginea 3 În urma acestuia au ars deşeuri din materiale plastice şi bunuri depozitate în trei boxe de la subsolul blocului (echipamente electrocasnice, anvelope auto, tubulatura din PVC, articole de îmbrăcăminte), salvându-se celelalte cinci spaţii similare şi apartamentele. Totodată, din cauza temperaturii şi a fumului s-au degradat pereţii subsolului şi casei scării. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Incendiu la subsolul unui bloc din Focsani | imaginea 4

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.