Înecat în apele Barcăului

Marți, 22 Aprilie 2014Bihor

Inecat in apele Barcaului | imaginea 1 Luni, 21 aprilie a.c., un apel primit pe numărul unic 112, sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” cu privire la faptul că, un bărbat care încercase să traverseze înot râul Barcău, pe raza localităţii Valea Cerului, nu mai fusese văzut ieşind la suprafaţa apei. La locul indicat de apelant au fost mobilizate echipajul de căutare-salvare de la înec şi echipajul de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului de Pompieri Marghita.

Pompierii militari au acţionat cu barca pneumatică şi accesoriile din dotare, reuşind în jurul orei 14.00 (în aproximativ 10 minute din momentul sosirii la locul intervenţiei), să găsescă victima, care se afla la o adâncime de aproximativ patru metri şi să o aducă la mal. Din nefericire, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate de paramedicii subunităţii, bărbatul, în vârstă de 41 de ani, nu a mai putut fi salvat, medicul din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean sosit la faţa locului, declarând decesul victimei.

Inecat in apele Barcaului | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.