Misiune de distrugere a muniţiei

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014Harghita

Misiune de distrugere a munitiei | imaginea 1 Marți, 1 aprilie a.c., începând cu ora 12.00, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a executat o misiune de distrugere, prin explozie controlată, a elementelor de muniţie neexplodate, descoperite pe raza judeţului Harghita în cursul lunii martie a acestui an, şi anume:

o grenadă defensivă descoperită de un cetăţean în curtea sa, în municipiul Gheorgheni, în data de 10 martie a.c.; o lovitură de aruncător 40 mm, un proiectil exploziv 70 mm, 3 proiectile explozive 40 mm, 3 proiectile explozive 32 mm, 2 buc. proiectil perforant trasor 50 mm, un proiectil perforant trasor 40 mm şi un proiectil perforant trasor 38 mm, descoperite de un cetăţean într-un şanţ al DJ 127 Ditrău-Tulgheş, în data de 29 martie a.c..

Misiune de distrugere a munitiei | imaginea 2 Misiunea de distrugere a fost efectuată de specialistul pirotehnist din cadrul ISU “Oltul” Harghita – plt. adj. şef Bîrnoagă Adrian, în condiţii de maximă siguranţă, în Poligonul de garnizoană din municipiul Miercurea-Ciuc, neînregistrându-se evenimente deosebite. S-a utilizat o cantitate de 4,8 kg TNT a 100 g cilindric şi 6 capse detonante electrice. Operaţiunea de distrugere a muniţiilor a fost coordonată de colonel Colceri Ioan, şeful Serviciului Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei. De la începutul acestui an, a mai fost executată o operaţiune de asanare şi distrugere de muniţie rămasă neexplodată din perioada celor două conflagraţii mondiale, în data de 20 ianuarie a.c., în localitatea Frumoasa.

În cadrul acestei misiuni, specialiştii piriotehnişti au identificat, ridicat, depozitat şi distrus în condiţii de siguranţă: o lovitură aruncător 82 mm, o grenadă defensivă, 2 buc. focos lovitură aruncător 240 mm şi 160 mm, o capsă iniţiere tub cartuş proiectil 100 mm şi două capse iniţiere proiectil AA de 20 mm şi 25 mm.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.