Pomierii în luptă cu furia apelor

Marți, 22 Aprilie 2014Olt

Pomierii in lupta cu furia apelor | imaginea 1 Ca urmare a ploilor din ultimele zile, mai multe localități din județul Olt au fost afectate de inundații. Din datele trimise de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență și centralizate de Centrul Operațional al ISU Olt, situația, la ora 10.00, se prezenta astfel:

  1. În comuna Movileni, revărsarea pârâului Dorofei a inundat 20 de hectare de teren arabil, 19 hectare de pășuni și fânețe și cinci hectare de păduri.
  2. În comuna Șerbănești, pârâul Dorofei și afluenții acestuia au inundat 113 curți, din care apa începe să se retragă, 4,5 km de drum comunal, circa 800 de hectare de teren arabil de pe care apa începe să se retragă și au fost afectate 95 de fântâni
  3. În comuna Crâmpoia, în urma revărsării pârâului Dorofei au fost inundate 370 de hectare de teren arabil, 80 de hectare de pășuni și fânețe și 50 de fântâni.
  4. În comuna Schitu, pârâul Iminog a inundat 22 de hectare de teren arabil.
  5. În comuna Icoana, râul Vedea a inundat 113 anexe gospodărești, 152 de hectare de teren arabil, 77 de hectare de pășuni și circa șapte km de drum comunal.
  6. În comuna Ipotești, pârâul Dârjov a avariat un pod.
  7. În orașul Potcoava, pârâul Plapcea a inundat 45 de curți și grădini, 15 anexe gospodărești, 10 hectare de teren arabil și cinci hectare de pășuni.
  8. În comuna Milcov, revărsarea Pârâului Urlătoare a avariat două podețe și a inundat 15 hectare de pădure, șapte hectare de pășune și trei hectare de teren arabil.
  9. În comuna Optași Măgura, râul Vedea a inundat 30 de anexe gospodărești, un pod, un km de drum comunal, 50 de hectare de teren arabil, un dig betonat și 30 de fântâni.

Situația este monitorizată permanent de instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență produse de inundații, tendința apelor fiind de scădere.

Pomierii in lupta cu furia apelor | imaginea 2 În dimineața zilei de marți, 22 aprilie a.c., la ordinul Inspectorului General la I.G.S.U., col. Nicolae Cornea, 30 de pompieri de la ISU Olt au fost detașați, pentru a sprijini acțiunile de intervenție ale colegilor de la ISU Teleorman, în localitățile afectate de inundații.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.