Dig de protecție construit de pompieri

Marți, 20 Mai 2014Olt

Dig de protectie construit de pompieri | imaginea 1 Hidrologii au emis Cod Portocaliu pe Dunăre, în perioada 17-26 mai, fiind vizate creșteri de debite și niveluri, pe sectorul aval S.H.E.N. Porțile de Fier-Zimnicea - județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman. Din datele trimise de S.G.A. Olt, debitele și nivelurile au fost staționare.

Suprafețele inundate sunt aceleași ca în raportul operativ al S.G.A. din 19 mai (orașul Corabia - 64 de hectare de pășune și 18 hectare de pădure; comuna Gârcov 225 de hectare de pășune și 0,25 hectare de teren intravilan în trei curți).

Dig de protectie construit de pompieri | imaginea 2 Situația în teren este monitorizată, 24 de ore din 24, de către un echipaj al ISU Olt care își desfășoară activitatea în localitățile riverane Dunării, dar și de specialiști din celelalte instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații. Pentru protejarea celor trei case care pot fi afectate de creșterea debitului Dunării, 17 pompieri și membrii SVSU Gârcov intervin pentru ridicarea și consolidarea unui dig din saci cu nisip.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.