Intervenţii pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase

Luni, 19 Mai 2014Bihor

Interventii pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase | imaginea 1 Joi, 15 mai a.c., începând cu ora 18.00, ca urmare a precipitaţiilor abundente, s-a înregistrat un număr de 35 de apeluri succesive prin sistemul unic de urgenţă 112, privind inundarea unor subsoluri şi străzi din municipiul Oradea, respectiv din localităţile Sântandrei şi Haieu.

În baza Planului de acţiune în situaţii de urgenţă produse ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, existent la nivelul municipiului Oradea, gestionarea situaţiilor de urgenţă semnalate s-a realizat în sistem integrat, alături de pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, intervenind forţe şi mijloace ale Companiei de Apă, precum şi ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi ale Poliţiei Locale Oradea. Pompierii militari din cadrul Detasamentelor l si 2 Oradea au acţionat pentru evacuarea apei din subsolurile a 12 locuinţe, blocuri de locuinţe, societăţi comerciale şi din parcări situate pe străzile: Făcliei, Sebeşului, Drăgăşanilor, Sankt Petersburg, Bulevardul Decebal, Episcop Roman Ciorogariu, Podului, Sovata, Parcul Traian, Biruinţei şi Simion Bărnuţiu. Echipajele de pompieri au intervenit de asemenea, pentru degajarea străzilor Traian Moşoiu, Ştefan cel Mare, Corneliu Coposu, Bulevardul Decebal şi Mihail Kogălniceanu şi pentru evacuarea apei din subsolul unei pensiuni din localitatea Haieu.

La această misiune, coordonată în teren de către Inspectorul Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”, General de brigadă dr. Baş Ioan, au participat 40 de pompieri militari care au acţionat cu 19 autospeciale, 15 motopompe şi accesoriile din dotare. Dupa verificarea fiecărei locaţii, echipajele s-au retras în subunităţi în jurul orei 22.55.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.