Misiune dificilă de salvare a unui bărbat dintr-o localitate izolată din munţii Orăştiei

Duminică, 11 Mai 2014Hunedoara

Misiune dificila de salvare a unui barbat dintr o localitate izolata din muntii Orastiei | imaginea 1 Pompierii Detaşamentului Orăştie au intervenit pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unui bărbat de 25 de ani, din Grădiştea de Munte, care s-a accidentat în gospodărie, suferind o fractură a piciorului stâng. Cele două echipaje de intervenţie, unul de pompieri iar celălalt paramedical cu o ambulanţă tip B şi o autospecială de primă intervenţie au înaintat aproximativ 20 de kilometri pe un drum neamenajat, ultimii trei kilometri până la pacient parcurgându-i pe jos.

Gospodăria în care a avut loc accidentul este amplasată într-o zonă montană izolată şi greu accesibilă din localitatea Grădiştea de Munte. Ajunşi la locul intervenţiei, paramedicii au montat pe piciorul afectat atela vacuum, s-au asigurat că pacientul se află în stare stabilă, l-au aşezat pe o targă şi l-au transportat 3 kilometri, pe cărări înguste care au intersectat de mai multe ori pâraie de munte, până la ambulanţă. Pacientul a fost transportat la Unitatea de primiri urgenţe a Spitalului din Orăştie, unde acesta a fost preluat de medicii specialişti.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.