Pompierii în luptă cu apele

Vineri, 16 Mai 2014Olt

Pompierii in lupta cu apele | imaginea 1 Peste 150 de pompieri militari, sprijiniți de echipaje de la I.P.J. Olt, I.J.J. Olt și membrii ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au fost angrenaţi în misiuni de limitare a efectelor produse de ploile torențiale căzute în majoritatea localităților județului Olt.

Au fost primite prin intermediul S.N.U.A.U. - 112 circa 400 de apeluri prin care s-a solicitat sprijin pentru intervenții în diverse situații de urgență, 113 solicitări au fost pentru intervenții la inundații, la acestea acționând echipaje ale I.S.U. Olt și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților afectate.

Pompierii de la Detașamentul Slatina în timp ce interveneau pentru asanarea apei din anexe și locuințe, pe strada Grădiște, din municipiul Slatina, au fost anunțați de dispeceratul ISU Olt despre un apel primit pe 112 care anunța că pe aceeași stradă, locuiește o bătrână, în vârstă de 100 de ani, cu probleme medicale, cu care rudele nu pot lua legătura.

Pompierii in lupta cu apele | imaginea 2 Echipajul s-a deplasat la locuința indicată, în curte fiind apă de aproximativ un metru. Ușa locuinței era blocată, iar într-un dormitor a fost văzută femeia, lângă patul din cameră, în apă până la nivelul genunchilor. Militarii au spart geamul camerei, au deblocat ușa casei și au reușit să ajungă la bătrână. Pacienta a fost preluată de echipajul SMURD sosit în sprijin și transportată, conștientă, cu hipotermie ușoară, la UPU Slatina.

O altă intervenție de salvare a avut loc in comuna Osica de Jos, unde, trei persoane au fost surprinse de viitură într-un utilaj agricol. Pentru salvarea acestora au intervenit pompierii de la Garda Osica și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. Cu ajutorul unei bărci pneumatice, femeia și cei doi bărbați blocați în utilaj au fost duși în locul amenajat de administrația locală, ulterior aceștia s-au întors în locuințe. Pompierii militari și civili au mai acționat și pentru evacuarea a 22 de persoane din localitățile Priseaca, Teslui, Găneasa și Piatra Olt. Acestea au fost cazate la rude.

Echipajele ISU Olt au mai acționat și pentru evacuarea a 98 de animale în comuna Teslui. La ora 13.00, 30 de pompieri interveneau cu motopompe transportabile și remorcabile și ejectoarele de ape mici din dotarea autospecialelor, pentru asanarea apei din curți și anexe gospodărești în orașele Balș și Scornicești și comunele Morunglav, Osica de Jos și Icoana.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.