Salvator la 11 ani

Duminică, 04 Mai 2014Olt

Salvator la 11 ani | imaginea 1 Pompierii Detașamentului Slatina au fost solicitați să intervină vineri, 02 mai, în jurul orei 10.00, în comuna Tufeni, sat Barza, pentru salvarea unui copil, de doi ani, căzut într-o groapă cu adâncimea de circa șase metri și cu diametrul de circa 30-35 de centimetri, în care se afla apă acumulată în urma precipitațiilor.

La fața locului s-au deplasat o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD. La locul evenimnetului s-au deplasat și Primarul localității și Șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

Salvator la 11 ani | imaginea 2 Din cauza diametrului foarte mic al gropii în care se afla copilul, niciun adult nu a putut să coboare și să-l aducă la suprafață pe cel mic. Salvatorul copilului a fost un alt copil, Mădălin, în vârstă de 11 ani, care a avut curajul să coboare, cu capul în jos, legat cu o funie, și să-l scoată din groapă pe băiatul de doi ani.

Din fericire, nu a mai fost nevoie de intervenția pompierilor de pe autospeciala de intervenție, aceștia fiind întorși din traseu de la aproximativ 20 de km de subunitate, la fața locului deplasându-se doar pompierii SMURD. Paramedicii i-au monitorizat pe cei doi copii, de doi și 11 ani, aceștia erau conștienți și nu prezentau urme de traumă. Niciunul nu a necesitat transport la spital.

Salvator la 11 ani | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.