Copil înecat în apele râului Suceava

Duminică, 22 Iunie 2014Suceava

Copil inecat in apele raului Suceava | imaginea 1 În după-amiaza zilei de joi, 19 iunie a.c., la ora 15:53, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat despre faptul că, în timp ce mai mulţi copii se aflau la scăldat, unul dintre aceştia a dispărut în apele râului Suceava, în amonte de podul din oraşul Milişăuţi, existând pericolul să se fi înecat.

La faţa locului s-au deplasat pompierii de la Detaşamentul Rădăuţi cu o barca pneumatică şi o ambulanţă SMURD. Din cauza apei foarte adânci şi a curenţilor puternici, a fost necesară intervenţia echipei de scafandri de la Detaşamentul de pompieri Suceava. Misiunea scafandrilor a fost una dificilă deoarece în zona de căutare exista o aglomerare de resturi de betoane şi bucăţi de fier beton îndreptate ca nişte ţepuşe, iar vizibilitatea era redusă, punând astfel în pericol salvatorii. În ciuda acestor dificultăţi, la ora 18:45, trupul neînsufleţit al copilului (I.D., în vârstă de 14 ani) a fost recuperat de scafandri, adus la mal şi predat autorităţilor competente.

Copil inecat in apele raului Suceava | imaginea 2 Pompierii readuc la cunoștința populaţiei câteva reguli ce trebuie respectate, cu scopul de a evita tragedii. În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate. Este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare. Evitaţi înotul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere. Într-un râu puteţi nimeri în curenţi repezi de apă, cu vârtejuri, albia poate fi nămoloasă, cu plante sau pietre. De asemenea, este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte şi e de preferat să evitaţi folosirea saltelelor cu aer, a camerelor de cauciuc sau a scândurilor.

Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă şi în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri. Nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente. Ţinând cont de faptul că majoritatea arealurilor nu sunt amenajate şi marcate corespunzător, pericolul de înec şi accidente este iminent. În acest sens, recomandăm consiliilor locale să amplaseze semne de atenţionare (pancarte) cât mai vizibile, inscripţionate cu mesajul „Pericol de înec” de-a lungul cursului de apă de pe raza localităţii, unde sunt locuri de scăldat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.