Bărbat salvat din prăpastie

Luni, 07 Iulie 2014Bistrița-Năsăud

Barbat salvat din prapastie | imaginea 1 Duminică, 6 iulie a.c., la ora 17.22, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numărul de urgenţă unic 112, despre faptul că, în zona forestieră din apropierea localității Cormaia, un autoturism în care se afla un bărbat a căzut într-o prăpastie, la o adâncime de 200 – 300 m.

Un echipaj de prim ajutor SMURD și un echipaj de descarcerare din cadrul subunității din Sîngeorz Băi, sprijiniți de jandarmi montani din Rodna, un echipaj de poliție și voluntari din Sîngeorz - Băi, au plecat imediat spre locul solicitării. De asemenea, din Bistrița, a fost alocat echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

În momentul prăbușirii, bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a fost proiectat din autoturism prin parbriz și a fost găsit la câțiva metri de mașina de teren distrusă în totalitate. Acesta a fost luat cu o targă improvizată de câteva persoane care au fost martore la eveniment, care s-au aflat în permanentă legătură cu salvatorii ce se îndreptau spre locul evenimentului, primind indicații de la aceștia din urmă cu privire la imobilizarea corespunzătoare a victimei, pentru a nu-i agrava leziunile deja suferite.

Barbat salvat din prapastie | imaginea 2 Ultimii patru kilometri din itinerariul de deplasare au fost impracticabili autospecialelor de intervenție, astfel că echipajele de salvatori (pompieri, medic, paramedici) au pornit pe jos spre locul indicat și au fost preluați de pe traseu de către jandarmii montani și voluntari, iar apoi, cu ajutorul mașinilor de teren, au putut ajunge în cel mai scurt timp la victimă. Bărbatul era conștient, însă suferise multiple fracturi și traumatisme la nivelul membrelor inferioare și superioare.

După stabilizare, acesta a fost coborât până la cea mai apropiată cale de acces cu ajutorul salvamontiștilor bistrițeni și transferat către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Victima a fost transportată la UPU Bistrița pentru investigații medicale suplimentare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.