Furtuna face ravagii

Miercuri, 09 Iulie 2014Vrancea

Furtuna face ravagii | imaginea 1 7 intervenţii au desfăşurat serviciile profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă pentru înlăturarea consecinţelor înregistrate ca urmare a manifestării fenomenelor meteo imediate atenţionate prin COD GALBEN în cursul serii de marţi, 8 iulie a.c.

În municipiul Focşani s-a intervenit în mai multe zone pentru înlăturarea copacilor doborâţi de vânt, căzuţi peste autoturisme, fire de electricitate, alei pietonale ori carosabil. Echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani au acţionat pentru secţionarea şi degajarea unui arbore căzut pe un autovehicul de producţie autohtonă parcat pe strada Grigore Ionescu.

De asemenea, s-a intervenit pe strada Pictor Grigorescu şi pe strada Constructorului, unde arbori smulşi din rădăcini puneau în pericol siguranţa pietonilor şi a traficului rutier din zonele respective. Totodată, s-a intervenit şi în zona Bulevardului Bucureşti, unde acoperişul unui bloc a fost smuls de rafalele puternice de vânt. Bucăţi de tablă din construcţia acestuia au fost proiectate peste carosabil, la cca. 100 m şi au căzut peste o conductă de alimentare cu gaze.

Furtuna face ravagii | imaginea 2 Pompierii militari au degajat bucăţile de tablă din acoperiş şi au asigurat măsurile specifice de gestionare a posibilelor situaţii de urgenţă care s-ar fi putut crea, până la remedierea situaţiei de echipele specializate ale societăţii care asigură alimentarea cu gaz. Din fericire, în urma acestor situaţii nu s-au înregistrat persoane rănite, ci doar pagube materiale.

Alte intervenţii similare, de îndepărtare a arborilor sau crengilor doborâte de rafalele de vânt au fost înregistrate şi la nivelul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Focşani, Goleşti şi Vânători. În cursul aceleiaşi seri, preşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Slobozia Bradului a anunţat la dispeceratul comun ISU – SAJ că la nivelul comunei s-a produs o rupere de nori ce a produs acumularea unor cantităţi foarte mari de apă în curţile gospodăriilor.

S-a intervenit pe plan local cu personal şi tehnică pentru evacuarea apei şi înlăturarea consecinţelor fenomenelor meteo periculoase. În cursul zilei de astăzi, misiunea a fost reluată în colaborare cu echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. Astfel, se acţionează cu motopompe, pentru evacuarea apei din curţile şi beciurile cetăţenilor din această comună.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.