Incendiu la un centru de colectare deșeuri

Duminică, 20 Iulie 2014Olt

Incendiu la un centru de colectare deseuri | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt a fost solicitat să intervină luni, 14 iulie a.c., în jurul orei 17.00, în municipiul Slatina, strada Depozitelor, pentru stingerea unui puternic incendiu izbucnit la un centru de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.

La fața locului s-au deplasat, iniţial, trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la Detașamentul Slatina, în sprijin fiind solicitate încă trei autospeciale din dotarea ISU Olt, dar şi trei autospeciale de la Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă Centrul Rivergate şi TMK Artrom. La locul intervenţiei s-a deplasat şi Grupa Operativă a unităţii, acţiunile de intervenţie fiind conduse şi coordonate de Inspectorul Şef al ISU Olt – colonel Marian PICĂ.

Incendiu la un centru de colectare deseuri | imaginea 2 Incendiul se manifesta violent, cu flacără şi degajări mari de fum, existând riscul propagării la proprietăţile învecinate. Intervenţia a fost îngreunată de fumul dens, suprafaţa mare pe care se manifesta incendiul (aproximativ 300 de mp), lipsa surselor de apă şi accesul dificil către focarele incendiului. Pentru localizarea şi lichidarea focului s-a executat transport de apă de la aproximativ un kilometru de locul intervenţiei.

Incendiul a fost izolat după aproximativ o oră de intervenţie continuă, fiind lichidat în jurul orei 03.00, după mutarea, cu ajutorul unui graifer, a deşeurilor depozitate în zona izbucnirii focului. Au ars circa patru tone de deșeuri ( cauciuc, mase plastice, componente auto ) și șase caroserii de autoturisme provenite din dezmembrări. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este tăierea sau lipirea fără respectarea normelor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.