Pompierii pirotehnicieni au distrus 75 elemente de muniţie

Duminică, 20 Iulie 2014Hunedoara

Pompierii pirotehnicieni au distrus 75 elemente de munitie | imaginea 1 Pompierii pirotehnicieni, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara, au organizat joi, 17 iulie a.c., o misiune de distrugere a muniţiei rămasă neexplodată din al doilea război mondial în poligonul de instrucţie cu destinaţie specială pentru lucrări de asanare situat la periferia municipiului Deva.

Pirotehnicienii au distrus 75 elemente de muniţie, mai exact lovituri de aruncător, cu calibru de până la 80 mm, proiectile explozive, cu calibrul cuprins între 30 şi 120 mm, elemente de focos şi o mina tip MAI 2. Muniţiile au fost descoperite, de la începutul acestui an, în urma excavărilor sau a lucrărilor în gospodăriile cetăţeneşti. Proiectilele au fost aşezate într-o groapă adâncă de peste 2 metri, alături de aproape 25 kilograme de trotil şi acoperite cu pământ, pentru a facilita direcţionarea schijelor sub nivelul solului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.