Trupul neînsuflețit al unui copil a fost recuperat din apa lacului Gârceni

Duminică, 03 August 2014Vaslui

Trupul neinsufletit al unui copil a fost recuperat din apa lacului Garceni | imaginea 1 Luni, 28 iulie a.c., în jurul orei 15.30, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţǎ au fost solicitaţi, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, să intervină pentru căutarea unui copil, bǎiat de treisprezece ani, dispărut în apa lacului Gârceni din comuna Gârceni.

Pentru căutarea persoanei dispǎrute, s-a deplasat la faţa locului Detașamentul Vaslui cu un autocamion de intervenţie, o barcă pneumatică, o ambulanţă SMURD, acţionându-se cu echipa de scafandri din cadrul inspectoratului. Cǎutǎrile s-au fǎcut la început în locul indicat de martorii evenimentului, ulterior zona de căutare fiind extinsă pe o suprafată de aproximativ 100 mp luciu apă.

Misiunea scafandrilor a fost îngreunată, deoarece în zona de căutare vizibilitatea era redusă şi plină de vegetaţie pe fundul lacului. În ciuda acestor dificultăţi, după aproximativ două ore şi jumătate trupul neînsufleţit al minorului a fost recuperat de scafandri, scos la suprafaţă şi predat autorităţilor competente.

Trupul neinsufletit al unui copil a fost recuperat din apa lacului Garceni | imaginea 2 În zilele însorite de vară cu temperaturi ridicate creşte numărul persoanelor care aleg să se răcorească în cursurile de apă, bălţi, lacuri sau canalelor de irigaţie, care nu de puţine ori s-au dovedit a fi periculoase. Majoritatea victimelor sunt adolescenţi care, fie din neatenţie, fie din teribilism, s-au aventurat în aceste locuri periculoase pentru înot, pierzându-şi viaţa.

Pentru evitarea unor astfel de tragedii, pompierii readuc la cunoștința populaţiei câteva reguli ce trebuie respectate, cu scopul de a evita tragedii. În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate. Este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare.

Evitaţi înotul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere. Într-un râu puteţi nimeri în curenţi repezi de apă, cu vârtejuri, albia poate fi nămoloasă, cu plante sau pietre. De asemenea, evitaţi folosirea saltelelor cu aer, a camerelor de cauciuc sau a altor scândurilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.