Un bărbat a decedat iar altul a fost rănit în urma unui incendiu de proporții izbucnit la un depozit de vopseluri

Marți, 12 August 2014Neamț

Un barbat a decedat iar altul a fost ranit in urma unui incendiu de proportii izbucnit la un depozit de vopseluri | imaginea 1 Pompierii militari nemțeni au intervenit luni, 11 august a.c., ora 14.24, în localitatea Săvineşti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la sediul un distribuitor de vopseluri.

La sosirea primelor două echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ, formate din şapte militari, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, incendiul se manifesta generalizat la hala obiectivului, la etajul şi acoperişul sediului administrativ şi la anexele acestuia. Flăcările se înălţau, deasupra halei, la peste 15 m.

Prima acţiune a fost direcţionată către oprirea arderii la sediul administrativ. Incendiul a surprins un lucrător al obiectivului în sediul administrativ, care fost găsit decedat de echipa de căutare-salvare, imediat ce s-a putut intra în clădire, dar care a fost degajat după efectuarea cercetărilor criminalistice.

Având în vedere amploarea evenimentului, inspectorul şef al I.S.U. Neamț, col. Ioan Nițică a ordonat prezentarea la unitate a personalului din două ture de serviciu. La locul intervenţiei s-au prezentat 41 de militari, ceilalţi asigurând permanenţa în unitate.

Un barbat a decedat iar altul a fost ranit in urma unui incendiu de proportii izbucnit la un depozit de vopseluri | imaginea 2 În total au acţionat 67 de cadre ale unităţii. Cele opt echipaje ale ISU (şase din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, unul din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ şi unul din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman), împreună cu două echipaje SPSU Ga Pro Co şi echipajul SVSU Roznov, au acţionat petru stingerea incendiului din trei direcţii şi pentru evacuarea vopselurilor îmbuteliate din depozitul anexă al sediului administrativ.

Militarii au alimentat autospecialele cu apă de la un hidrant subteran din apropiere, de la o pompă de distribuire a carburanţilor auto din vecinătate şi de la unitatea RAR din localitate.

Pe timpul intervenţiei, având în vedere modificările direcţiei vântului, şase militari au fost uşor intoxicaţi cu fum, au fost asistaţi de către echipajul SMURD, cu medic, de Terapie Intensivă Mobilă (TIM), după care şi-au reluat poziţiile în cadrul operaţiunilor de stingere.

În urma evenimentului a decedat un bărbat în vârstă de 32 de ani şi a fost rănit un bărbat în vârstă de 45 de ani, acesta din urmă fiind transportat la spital cu arsuri de gradul II la nivelul feţei, gâtului, braţelor şi antebraţelor.

Cauza probabilă a incendiului o constituie scânteile electrostatice.

Un barbat a decedat iar altul a fost ranit in urma unui incendiu de proportii izbucnit la un depozit de vopseluri | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.