Două locuințe cuprinse de flăcări

Duminică, 07 Septembrie 2014Vrancea

Doua locuinte cuprinse de flacari | imaginea 1 6 echipaje de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta la două gospodării în comuna Vidra, în cursul dimineţii de sâmbătă, 30 august, a.c.

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul integrat I.S.U. –S.A.J., în jurul orei 05.00 şi imediat s-au deplasat la faţa locului pompierii militari din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra. În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la imobile din două gospodării învecinate, pe o suprafaţă totală cumulată de aproximativ 400 mp.

Având în vedere suprafaţa mare afectată de incendiu, au fost concentrate progresiv şase echipaje cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi 24 pompieri, patru din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra şi două de la Detaşamentul de Pompieri Focşani. S-a acţionat atât pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protejarea imobilelor din gospodăriile învecinate, amplasate la distanţe mici.

Doua locuinte cuprinse de flacari | imaginea 2 Un bărbat în vârstă de 30 ani, în încercarea de a limita pagubele, a suferit arsuri minore la nivelul palmei drepte şi degetelor de la ambele picioare. O bătrână în vârstă de 80 ani, care locuia în cealaltă gospodărie, a părăsit imobilul cuprins de flăcări cu ajutorul vecinilor şi rudelor, înaintea sosirii echipajelor de intervenţie.

În urma incendiului, la proprietatea lui S.M. au ars un adăpost de animale, construit din paiantă şi lemn, pe o suprafaţă de cca. 100 mp, cca. 1000 kg fân, o magazie din lemn pe o suprafaţă de cca. 30 mp şi s-a degradat acoperişul locuinţei.

Incendiul s-a propagat şi la gospodăria învecinată, proprietatea numitei D.D., unde au ars un corp de casă format din patru camere, dintre care una cu destinaţia locuinţă, construit pe cca. 120 mp, un adăpost de animale, 2 magazii pe cca. 30 mp construite din lemn, un autoturism de producţie autohtonă înmatriculat în judeţul Vrancea, bunuri de uz casnic şi gospodăresc şi cca. 15000 kg lucernă.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, jar ori scântei purtate de vânt şi căzute pe materiale ori substanţe combustibile au stat la baza producerii acestui eveniment.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.