Municipiul Caracal afectat de inundații

Duminică, 07 Septembrie 2014Olt

Municipiul Caracal afectat de inundatii | imaginea 1 Peste 100 de pompieri militari, sprijiniți de echipaje de la I.P.J. Olt, I.J.J. Olt, Ministerul Apărării Naționale și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Caracal au fost angrenaţi începând de vineri, 5 septembrie a.c., în misiuni de limitare a efectelor produse de ploile torențiale căzute în municipiul Caracal.

Reamintim faptul că vineri, 05 septembrie, în intervalul orar 14.00-17.00, pe aliniamentul localităților oltene Scărișoara-Deveselu-Caracal, a fost instituit un „cod galben” de ploi, fiind preconizate cantități de apă de peste 30 de l/mp. Datele trimise de meteorologi au arătat faptul că în municipiul Caracal, într-un interval de 24 de ore, s-au înregistrat averse ce au însumat 91 de l/mp.

Pompierii olteni au acționat cu mijloacele specifice pentru asanarea apei din case, anexe gospodărești și beciuri, de pe 10 străzi din municipiul Caracal. Acțiunile de intervenție au fost începute, vineri, 05 septembrie, în jurul orei 18.00 și s-au desfășurat fără oprire până inclusiv duminică, 7 septembrie a.c..

Municipiul Caracal afectat de inundatii | imaginea 2 În continuare, peste 30 de pompieri, acționează, cu 10 motopompe și două autospeciale de intervenție, pentru limitarea efectelor inundațiilor pe străzile Decebal, Antonius Caracalla și Piața Victoriei, dar și pentru monitorizarea situației din parcul Constantin Poroineanu.

În cursul zilei de sâmbătă, 6 septembrie a.c., pompierii, cadrele Ministerului Apărării Naționale și SVSU Caracal au construit un dig de circa 70 de metri lungime, doi metri înălțime și șase metri lățime, din circa 5000 de saci cu nisip, pentru protejarea locuințelor și obiectivelor din zona centrală a municipiului Caracal. Acestea puteau fi afectate de creșterea cotelor pe pârâul Gologan și lacul de acumulare din parcul Constantin Poroineanu.

De remarcat este faptul că nu s-au înregistrat victime omenești sau persoane sinistrate. Din datele preliminare transmise de CLSU Caracal, au fost afectate de inundații 130 de gospodării și inundate 85 de anexe gospodărești. De asemenea, parcul Constantin Poroineanu este inundat pe circa 16 hectare.

Curți inundate la Brastavățu

Municipiul Caracal afectat de inundatii | imaginea 3 Avertizările emise de meteorologi și hidrologi, nu au rămas fără efecte la nivelul județului Olt. Vineri, 5 septembrie a.c., din cauza cantităților mari de precipitații, pârâul Brastavățu a inundat mai multe curți ale cetățenilor.

Pompierii de la Garda Vișina și SVSU Brastavățu, sub coordonarea președintelui C.J.S.U Olt – Silviu NEACȘU și Prim Adjunctului Inspectorului Șef – maior Adrian TĂNASE, au acționat pentru decolmatarea și regularizarea pârâului Brastavățu și pentru înălțarea unui dig, din aproximativ 300 de saci cu nisip, pentru protejarea locuințelor aflate într-o zonă mai joasă a localității.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.