O autocisternă, o autobasculantă si un autoturism implicate într-un accident pe A2

Miercuri, 10 Septembrie 2014Călărași

O autocisterna  o autobasculanta si un autoturism implicate intr un accident pe A2 | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să intervină cu patru autospeciale pe A 2, la km 53, la un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule, o autocisternă, o autobasculantă și un autoturism. Din cauza accidentului, circulația pe A 2 a fost întreruptă aproximativ 8 ore și 30 de minute pe tronsonul Lehliu Gară – Fundulea.

Luni, 8 septembrie a.c., ora 10.49, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza comunei Nicolae Bălcescu, pe A 2, la km 53, la un accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule, o autocisternă (compusă din cap tractor și remorcă cisternă încărcată cu aditiv pentru creșterea cifrei cetanice a motorinei / aproximativ 24000 litri), o autobasculantă și un autoturism.

În urma accidentului nu s-au înregistrat victime, însă vehiculele au suferit avarii majore. Cisterna s-a răsturnat pe partea dreaptă, blocând toată calea II a Autostrăzii Soarelui (pe sensul de mers Constanța – București). După impact cisterna s-a fisurat în zona unuia dintre compartimente și s-au înregistrat scurgeri de aditiv pe carosabil.

O autocisterna  o autobasculanta si un autoturism implicate intr un accident pe A2 | imaginea 2 Pompierii militari au acționat pentru răcirea și protecția cisternei cu jet pulverizat de apă. La locul intervenției a fost solicitat și un echipaj al CNADNR, cu cinci membri, care au adus nisip și detergent pentru spălarea carosabilului. Pentru degajarea carosabilului a fost de asemenea solicitată o firmă de tractare cu două auto-platforme mari și două automacarale pentru a repune pe roți autocisterna avariată, care ulterior a fost tractată până la Lehliu pe calea II. După eliberarea carosabilului, pompierii militari au intervenit pentru curățarea carosabilului cu pistoale de înaltă presiune tip D și cu detergent.

Circulația pe A 2 a fost redeschisă circulației, pe Calea I la ora 19.20, iar pe Calea II la ora 20 12, cu mențiunea că traficul în tot acest timp a fost deviat pe DN 3. La locul evenimentului s-au deplasat inspectorul șef al I.S.U. Barbu Știrbei al județului Călărași, colonel Popa Daniel Gheorghe și președintele Comitetului Județean pentru Situații de urgență Călărași, .prefectul județului Călărași – George Iacob, în scopul coordonării acțiunilor de intervenție.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.