Accident rutier pe A 2, la km 78, pe raza localității Dâlga

Duminică, 02 Noiembrie 2014Călărași

Accident rutier pe A 2  la km 78  pe raza localitatii Dalga | imaginea 1 Două autotrenuri au intrat în coliziune, iar în urma accidentului, dintr-un rezervor al unui cap tractor s-au înregistrat scurgeri de combustibil, iar dintr-o semiremorcă, încărcătura de aproximativ 30 de tone de porumb s-a răsturnat pe carosabilul ambelor benzi de circulație.

Pompierii militari din Lehliu Gară au intervenit cu două autospeciale pentru preîntâmpinarea producerii altor situații de urgență și au acționat pentru redarea traficului pe respectivul tronson, eliberând carorabilul.

Marți, 21 octombrie a.c., ora 14.58, două echipaje de intervenție din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acționeze pe raza localității Dâlga, comuna Dor Mărunt, pe A 2, la km 78 + 600, pe calea I, pe sensul de mers București - Constanța, la un accident rutier produs prin coliziunea a două autotrenuri (unul înmatriculat în județul Constanța, iar celălalt în județul Teleorman).

Accident rutier pe A 2  la km 78  pe raza localitatii Dalga | imaginea 2 În urma accidentului dintre cele două vehicule nu s-au înregistrat victime, însă impactul puternic a determinat fisurarea rezervorului de combustibil al unui cap tractor, ceea ce a dus la scurgerea de motorină pe carosabil și răsturnarea unei semiremorci în care se afla o încărcătură de aproximativ 30 de tone de porumb.

Pompierii militari au intervenit pentru deconectarea bornelor acumulatorilor celor două autotrenuri și au acționat pentru tractarea unuia dintre autotrenuri de pe banda 2 pe banda de urgență. De asemenea, pompierii au acționat pentru îndepărtarea porumbului de pe carosabilul benzii I și II, pe care l-au mutat pe banda de urgență a Autostrăzii Soarelui, în tot acest timp circulația fiind oprită pe respectivul tronson de drum (Lehliu gară – Drajna).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.