Accident rutier pe DN 4, la km 31

Duminică, 02 Noiembrie 2014Călărași

Accident rutier pe DN 4  la km 31 | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au intervenit cu o autospecială SMURD și o autospecială de descarcerare pentru a acorda primul ajutor unei persoane încarcerate, care a suferit mai multe traumatisme în urma unui accident rutier.

Duminică, 26 octombrie a.c., ora 08.14, un echipaj de descarcerare și un echipaj prin ajutor SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acționeze pe DN 4, la km 31, pentru a acorda primul ajutor unei persoane de sex masculin, Marian C., în vârstă de 41 de ani, care a suferit mai multe traumatisme severe în urma unui accident rutier.

La sosirea echipajelor de intervenție, conducătorul auto, Marian C. se afla încarcerat într-un autovehicul (înmatriculat în București), pompierii militari au intervenit pentru deconectarea bornelor acumulatorului mașinii și au acționat pentru deschiderea portierei din partea dreaptă față a vehicului, pentru a avea acces la victimă.

S-au utilizat echipamentele din dotare și persoana a fost extrasă rapid. Aceasta era semiconștientă, prezenta o plagă de aproximativ 5 centimetri la nivelul capului, în regiunea occipitală și, de asemenea, prezenta fractură închisă la nivelul membrului superior drept, în zona antebrațului.

Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri victimei, i-au aplicat guler cervical, i-au efectuat hemostază și i-au aplicat pansament compresiv, după care au transportat-o de urgență la Spitalul “Bagdasar Arseni” din București.

Accident rutier pe DN 4  la km 31 | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.