Asanare de muniţie în apropierea stadionului de fotbal din oraşul Năsăud

Duminică, 16 Noiembrie 2014Bistrița-Năsăud

Asanare de munitie in apropierea stadionului de fotbal din orasul Nasaud | imaginea 1 În timpul unor lucrări de reabilitare în apropierea stadionului de fotbal din oraşul Năsăud, responsabilii punctului de lucru au găsit mai multe elemente de muniţie rămase ne explodate, cel mai probabil din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Activitatea a fost oprită imediat şi a fost solicitată, prin numărul unic de urgenţă 112, joi, 13 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, intervenţia echipajului pirotehnic din cadrul I.S.U. Bistriţa.

Pirotehniştii bistriţeni au identificat şi ridicat, în condiţii de siguranţă, o bombă aruncător cal. 70 mm, şapte cartuşe cal. 7,62 mm şi 280 bucăţi elemente de muniţie infanterie cal. 7,62 mm. Ulterior, acestea au fost transportate într-un spaţiu special amenajat pentru a fi distruse, în mod controlat, la o dată ulterioară, alături de alte elemente de muniţie găsite în ultima perioadă pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.