Două vieţi salvate de pompierii militari orădeni

Luni, 15 Decembrie 2014Bihor

Doua vieti salvate de pompierii militari oradeni | imaginea 1 În cursul nopţii de joi, 11 decembrie a.c., spre vineri, 12 decembrie a.c., în jurul orei 23.35, un apelant al numărului unic 112, sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor cu privire la faptul că, o persoană a fost văzută aruncându-se de pe Podul Regele Ferdinand din municipiul Oradea, în apele Crişului Repede.

La locul indicat de apelant s-a deplasat de urgenţă echipajul de căutare/salvare de la înec din cadrul Detaşamentului 1 Oradea, care utilizând colacul de salvare, l-a scos pe bărbat din albia Crişului Repede. Acţionând contracronometru, pompierii militari au reuşit în aproximativ cinci minute de la primirea apelului să salveze tânărul, în vârstă de 24 ani, predându-l unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, pentru îngrijiri medicale.

În dimineaţa zilei zilei de vineri, 12 decembrie a.c., în jurul orei 08.55, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat prin sistemul unic de urgenţă 112, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o locuinţă situată pe strada Carol Davila din Oradea.

La adresa indicată s-au deplasat cu operativitate echipajele de pompieri militari ale Detaşamentului 1 Oradea, un echipaj de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

Doua vieti salvate de pompierii militari oradeni | imaginea 2 La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent la acoperişul casei şi la o încăpere, întreaga locuinţă fiind inundată cu fum. Pentru localizarea şi lichidarea incendiului pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru şi spumă, procedând concomitent la căutarea eventualelor victime, surprinse de flăcări în interiorul locuinţei.

Forţele de intervenţie l-au găsit pe proprietarul casei, intoxicat cu monoxid de carbon, fără puls, căzut pe jos într-una dintre camerele inundate cu fum. Victima a fost evacuată de urgenţă şi predată echipajelor SMURD prezente la faţa locului care au efectuat, timp de aproximativ 75 de minute manevre de resuscitare, reuşind să-l aducă pe bărbat la viaţă.

Victima, în vârstă de 42 de ani, a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Incendiul a fost stins în jurul orei 09.50, echipajele acţionând până în jurul orei 10.35 pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

Cercetările efectuate la faţa locului, au indicat drept cauză probabilă a incendiului, fumatul în locuri neprotejate corespunzător. Ca urmare a producerii evenimentului au ars două ferestre, o uşă, trei elemente de mobilier, circa zece metri pătraţi de scândură din structura planşeului şi o suprafaţă de aproximativ zece metri pătraţi din acoperişul casei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.