Incendiu în urma unui scurtcircuit

Duminică, 07 Decembrie 2014Călărași

Incendiu in urma unui scurtcircuit | imaginea 1 Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Budești au acționat luni, 1 decembrie a.c., pe strada Trandafirilor, pentru lichidarea unui incendiu, care se manifesta violent, cu flacără deschisă și fum dens la o locuinţă P+M.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un mijloc de încălzire (radiator electric uitat sub tensiune).

Luni, 1 decembrie a.c., ora 06.26, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitați, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii, pe strada Trandafirilor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparținând lui In D,

Incendiu in urma unui scurtcircuit | imaginea 2 La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și fum dens la nivelul acoperișului locuinței, construit din lemn și acoperit cu foi de tablă. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la un mijloc de încălzire (radiator electric uitat sub tensiune în apropierea materialelor combustibile).

Două echipaje de stingere s-au deplasat la această intervenţie cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ trei ore şi 15 minute. În urma incendiului au ars: locuinţa (parter şi mansardă) în suprafaţă de aproximativ 130 de metri pătraţi, acoperişul din lemn şi elemente de mobilier. Exista riscul ca arderea să se extindă și la anexele gospodărești aflate în imediata vecinătate, însă pompierii au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.