O fetiță de 3 ani, dispărută în apele pârăului Dâmbovnic, căutată de pompieri

Luni, 15 Decembrie 2014Teleorman

O fetita de 3 ani  disparuta in apele paraului Dambovnic  cautata de pompieri | imaginea 1 Vineri, 5 decembrie a.c., la ora 15.23, pe numărul unic de urgență 112, o persoană a sesizat lucrătorii postul de poliție din localitatea Poeni de faptul că o familie, cu trei copii, a încercat să traverseze pârâul Dâmbovnic cu un atelaj tractat de un cal, dinspre satul Cătunu spre satul Banov, acesta fiind răsturnat de apă, debitul pârâului fiind crescut ca urmare a precipitațiilor căzute în ultima perioadă.

Doi dintre copii, un băiat de 4 ani și 10 luni și o fetiță de 5 luni au fost salvați de părinți, iar o fetiță de 3 ani și 5 luni a fost luată de apă, aceasta fiind de negăsit.

La acest eveniment s-a solicitat sprijinul pompierilor militari din cadrul Detașamentului Videle, care s-au deplasat la fața locului cu un autocamion de intervenție și cu o barcă pneumatică de salvare. Misiunea de căutare a copilului dispărut s-a efectuat până seara târziu, când din cauza întunericului aceasta a trebuit să fie întreruptă.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au revenit pentru căutări, cu autocamionul, barca și alte ustensile specifice și în zilele de sâmbătă, duminică și luni. Până la această oră nu s-a reușit găsirea fetiței dispărute, cu toate că militarii au extins cercetările până la o distanță de 6 km în aval.

O fetita de 3 ani  disparuta in apele paraului Dambovnic  cautata de pompieri | imaginea 2 Precizăm faptul că misiunea de căutare este îngreunată din cauza terenului inundat, greu accesibil, al debitului crescut, față de ziua precedentă cu 30 - 35 de cm, dar și din cauza vegetației de pe marginea râului (sălcii și lăstăriș).

Copilul nu a fost găsit nici sâmbătă, 13 decembrie a.c., cu toate că la aceste căutări au participat aproximativ 70 de oameni. Pompierii, ajutați de mai mulți voluntari, au căutat în fiecare zonă cu atenție, pe o distanță de cca. 10 km, în aval de satul Banov, unde a avut loc nefericitul eveniment.

Cei 15 voluntari din comuna Gratia au efectuat cercetări pe aproximativ 5 km, în zona în care râul trece prin dreptul localității lor. În zona se află o pădure, care a fost inundată de acest râu, fapt pentru care pompierii au verificat și în acel areal.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.