Bărbat salvat de pompieri, la Radomirești

Duminică, 18 Ianuarie 2015Olt

Barbat salvat de pompieri  la Radomiresti | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a fost solicitat să intervină, în seara zilei de miercuri, 14 ianuarie a.c., în comuna Radomirești, sat Călinești, pentru salvarea unui bărbat, în vârstă de 38 de ani, cu dureri la membrele inferioare și frisoane. Acesta se afla în imposibilitatea de a mai traversa pârâul Călmățui, din cauza nivelului ridicat al apei (circa un metru) acumulate din topirea zăpezii și de a ajunge la locuința sa din satul Poiana.

La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Caracal, cu un autocamion, o barcă pneumatică și un echipaj SMURD. După alarmarea pompierilor militari, a fost anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, în zonă fiind trimisă o echipă de voluntari cu un tractor.

Din cauza lipsei unui drum de acces până în zona unde se afla bărbatul, intervenția cu utilajul SVSU nu a fost posibilă. Pompierii militari au acționat cu barca și accesoriile din dotare, lățimea pârâului fiind de circa 20 de metri. Salvatorii au reușit să ajungă în locul unde se afla bărbatul și să-l aducă pe acesta pe mal, de unde a fost preluat de paramedicii SMURD. Pacientul a fost găsit conștient, cooperant, cu dureri la membrele inferioare și tahicardie. Acesta a fost transportat la CPU Caracal pentru investigații suplimentare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.