Incendiu la Mănăstirea Halmiris

Luni, 26 Ianuarie 2015Tulcea

Incendiu la Manastirea Halmiris | imaginea 1 Duminică, 25 ianuarie a.c., la ora 14.05, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea a fost anunţat prin numărul unic de apel 112, de izbucnirea unui incendiu care se manifesta la o clădire care aparţinea Mănăstirii Halmiris, din comuna Murighiol, aceasta fiind compusă din 11 încăperi (8 chilii în care locuia personalul bisericii, două magazii şi o cameră pentru centrala termică).

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, s-au deplasat două echipaje cu două autospeciale cu apă şi spumă împreună cu un echipaj SMURD din cadrul Detaşamemntului de Pompieri Tulcea, dar şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Murighiol.

Ajunse la faţa locului, forţele de intervenţie au constatat că focul se manifesta în interiorul imobilului şi la nivelul acoperişului. Incendiul fost localizat şi stins de pompierii tulceni, iar în urma lui au ars mai multe icoane şi obiecte de cult care se aflau în chilii, materiale textile, cca 1mc de lemn de foc şi s-au degradat 11 uşi, 13 ferestre şi acoperişul întregii clădiri.

Din cercetările efectuate la faţa locului, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a costituit-o scânteile evacuate pe coşul de fum al centralei termice pe lemne care au aprins materialele combustibile ale acoperişului contruit din lemn şi acoperit cu carton bitumat.

Incendiu la Manastirea Halmiris | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.