Intervenție complexă a pompierilor la stația de metrou Tineretului

Duminică, 18 Ianuarie 2015Ilfov

Interventie complexa a pompierilor la statia de metrou Tineretului | imaginea 1 Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit, în cursul zilei de miercuri, 14 ianuarie a.c., pentru gestionarea unei situații de urgență generate la stația de metrou Tineretului, ca urmare a degajării de fum dens la nivelul peronului și al galeriei subterane.

Peste 30 de pompieri au acționat pentru evacuarea în siguranță a călătorilor aflați în garnitura de metrou la nivelul peronului și îndrumarea acestora spre căile de evacuare exterioare. Echipajele mixte de salvatori ai I.S.U. București-Ilfov și ai companiei Metrorex au pătruns în galeria subterană pentru identificarea locului de izbucnire a incendiului și stingerea acestuia.

Focarul a fost identificat la aproximativ 400 de metri față de peron, pe sensul către stația Piața Unirii. Incendiul s-a manifestat la izolatorii electrici de la nivelul șinei, pe o distanță de 200 metri liniari și a fost lichidat utilizând stingătoarele.

Ca măsură suplimentară de siguranță pentru cetățeni, comandantul intervenției a solicitat ca garniturile de metrou de pe celălalt sens de deplasare să nu mai oprească în această stație, până la evacuarea fumului și încheierea intervenției.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.