Intervenție complexă a pompierilor la stația de metrou Tineretului

Duminică, 18 Ianuarie 2015Ilfov

Interventie complexa a pompierilor la statia de metrou Tineretului | imaginea 1 Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov au intervenit, în cursul zilei de miercuri, 14 ianuarie a.c., pentru gestionarea unei situații de urgență generate la stația de metrou Tineretului, ca urmare a degajării de fum dens la nivelul peronului și al galeriei subterane.

Peste 30 de pompieri au acționat pentru evacuarea în siguranță a călătorilor aflați în garnitura de metrou la nivelul peronului și îndrumarea acestora spre căile de evacuare exterioare. Echipajele mixte de salvatori ai I.S.U. București-Ilfov și ai companiei Metrorex au pătruns în galeria subterană pentru identificarea locului de izbucnire a incendiului și stingerea acestuia.

Focarul a fost identificat la aproximativ 400 de metri față de peron, pe sensul către stația Piața Unirii. Incendiul s-a manifestat la izolatorii electrici de la nivelul șinei, pe o distanță de 200 metri liniari și a fost lichidat utilizând stingătoarele.

Ca măsură suplimentară de siguranță pentru cetățeni, comandantul intervenției a solicitat ca garniturile de metrou de pe celălalt sens de deplasare să nu mai oprească în această stație, până la evacuarea fumului și încheierea intervenției.

Galerie imagini