Alarmă în Gara Videle

Duminică, 22 Februarie 2015Teleorman

Alarma in Gara Videle | imaginea 1 Marţi, 17 februarie a.c., la ora 10.35, pe numărul unic de urgenţă 112, o persoană a solicitat intervenţia pompierilor militari din cadrul Detaşamentului Videle pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un vagon cisternă, aflat în Gara CFR Videle.

Pentru stingerea acestuia, la faţa locului s-au deplasat rapid două echipaje de pompieri, formate din 11 subofiţeri şi un ofiţer, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea forţelor de intervenţie s-a constatat faptul că vagonul cisternă era poziţionat la o distanţă destul de mare faţă de staţia de călători, aproximativ 2 km, nepunând astfel în pericol vieţile oamenilor, însă se afla în apropierea altor vagoane cisternă ce erau folosite pentru transportarea produselor petroliere, existând pericolul propagării flăcărilor la acestea.

Incendiul a fost localizat şi lichidat după aproape 45 de minute de intervenţie, fiind salvate bunuri materiale de peste 300000 de lei.

Alarma in Gara Videle | imaginea 2 Din primele cercetări efectuate la faţa locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că evenimentul s-a produs din vina unor muncitori care au efectuat lucrări de tăiere prin sudură la vagonul cisternă, fără a respecta normele de protecţie. Menţionăm că vagonul incendiat avea resturi de păcură depuse în interior, favorizând aprinderea focului.

Din fericire, la această intervenţie nu s-au înregistrat victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.