Incendiu la Biserica cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail şi Gavriil” din localitatea Poiana Stampei

Duminică, 22 Februarie 2015Suceava

Incendiu la Biserica cu hramul  Sf  Arhanghel Mihail si Gavriil  din localitatea Poiana Stampei | imaginea 1 Miercuri, 18 februarie a.c., pompierii militari suceveni de la subunităţile din Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, împreună cu un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa au intervenit cu şapte autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în comuna Poiana Stampei, la Biserica cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail şi Gavriil”.

La locul intervenţiei s-a deplasat şi Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la nivelul acoperişului bisericii (construcţie din lemn, executată între anii 1883 şi 1885) şi în interiorul acesteia, în zona altarului şi al catapetesmei, existând pericolul de propagare la construcţiile din imediata apropiere. Acoperişul a ars în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 600 de metri pătraţi.

Incendiu la Biserica cu hramul  Sf  Arhanghel Mihail si Gavriil  din localitatea Poiana Stampei | imaginea 2 Flăcările au mai distrus bunuri din interior şi catapeteasma bisericii. Pereţii construcţiei şi izolaţia din polistiren au fost, de asemenea, afectate de flăcări. Pompierii militari au localizat flăcările şi, împreună cu cetăţeni voluntari, au evacuat o parte din bunurile din biserică (strane, prapuri, diferite obiecte bisericeşti, icoane şi altele).

Pompierii militari au lucrat pentru îndepărtarea elementelor de construcţie afectate de incendiu şi pentru lichidarea ultimelor focare, iar misiunea a fost continuată, cu un echipaj şi o autospecială, inclusiv pe timpul nopţii. Incendiul a fost declarat lichidat joi, 19 februarie, la ora 11:25.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la instalaţia de alimentare a unui calorifer electric, lăsat sub tensiune.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.