O bătrânică de 100 de ani, salvată de pompierii voluntari dintr-un incendiu

Duminică, 22 Februarie 2015Neamț

O batranica de 100 de ani  salvata de pompierii voluntari dintr un incendiu | imaginea 1 Vineri, 20 februarie a.c., la ora 08:50, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din localitatea Podoleni.

La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 19 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Până la sosirea pompierilor militari, vecinii şi pompierii voluntari din comună au scos proprietara casei, în vârstă de 100 de ani, imobilizată la pat şi cu probleme de vedere, din locuinţă şi au evacuat bunurile din două încăperi.

La sosirea militarilor, ardeau două încăperi ale casei de locuit şi acoperişul acesteia. Paramedicii au asistat medical proprietara şi o vecină a acesteia, ce o îngrijea pe bătrână, având în vedere că suferise un atac de panică.

Pompierii militari au protejat bucătăria casei şi depozitul de lemne de foc din spatele acesteia şi au acţionat timp de o oră pentru stingerea incendiului. În urma evenimentului au ars 120 mp de acoperiş, bârne din lemn din pereţii casei, uşile şi ferestrele locuinţei. Cauza probabilă a incendiului: amplasarea sobei în imediata apropiere a unui perete din lemn.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.