Un bătrân a decedat într-un incendiu

Duminică, 01 Februarie 2015Bistrița-Năsăud

Un batran a decedat intr un incendiu | imaginea 1 În dimineața zilei de joi, 29 ianuarie a.c., la ora 07.27, dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. a fost informat despre faptul că o casă de locuit din localitatea Prundu Bîrgăului, str. Brujeni, a fost cuprinsă de flăcări.

Incendiul a izbucnit într-una din încăperi, iar flăcările s-au extins cu repeziciune la întreg imobilul construit preponderent din materiale lemnos. Trei echipaje de intervenţie, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi eu echipaj de prim ajutor SMURD, s-au deplasat de urgenţă la locul solicitării.

Proprietarul, un bărbat în vârstă de 84 de ani, a fost evacuat de către fiul său dintr-o încăpere cuprinsă de flăcări, înainte ca echipajele de intervenţie să ajungă la locul solicitării.

Un batran a decedat intr un incendiu | imaginea 2 Aflat în stop cardio respirator, bărbatul a fost preluat imediat de către paramedici, care au început manevrele de resuscitare. Din păcate, după efectuarea manevrelor mai bine de 45 de minute, echipajul medical care încadrează echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, ajuns la locul evenimentului, a fost nevoit să declare decesul bărbatului.

În paralel, incendiul a fost localizat şi lichidat în limitele găsite în aproximativ 40 de minute, împiedicându-se propagarea flăcărilor la casa de locuit învecinată, aflată la câţiva metri distanţă faţă de zona de manifestare a incendiului.

După finalizarea intervenţiei, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de folosirea unui mijloc de încălzire defect, sobă cu acumulare de căldură – jar sau scânteie căzute pe materiale textile amplasate în apropierea sobei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.