15 persoane evacuate ca urmare a alunecărilor de teren din comuna Bumbeşti Piţic

Duminică, 01 Martie 2015Gorj

15 persoane evacuate ca urmare a alunecarilor de teren din comuna Bumbesti Pitic | imaginea 1 Joi, 26 februarie a.c., I.S.U. Gorj a fost informat de către autorităţile comunei Bumbeşti Piţic, despre faptul că, între orele 01.oo – 03.00, urmare a acţiunii apei provenită din precipitaţii, ce a condus la deplasarea solului, în cătunul Cânepeşti, satul Cîrligei, a avut loc o alunecare de teren pe o suprafaţă de aproximativ 800 metri lungime şi aproximativ 400 metri lăţime, cu o surpare de 15-20 metri.

Subprefectul judeţului Gorj a dispus constituirea şi deplasarea la faţa locului a unei comisii mixte formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Gorj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi Inspectoratului de Stat în Construcţii, care au constatat următoarele:

  • O casă veche, nelocuită a fost distrusă în întregime;
  • 4 gospodării aflate în apropiere sunt în pericol a fi afectate;
  • Drumul sătesc 25 a fost afectat pe o lungime de aproximativ 100 metri, situaţie ce îngreunează posibilitatea de acces la 3 proprietăţi;
  • 2 stâlpi ai reţelei de alimentare cu energie electrică au fost afectaţi.

15 persoane evacuate ca urmare a alunecarilor de teren din comuna Bumbesti Pitic | imaginea 2 Comitetul local pentru situaţii de urgenţă (C.L.S.U.), reunit în şedinţă de urgenţă, a luat următoarele măsuri:

  • S-a emis hotărârea C.L.S.U. pentru aprobarea ordinului de evacuare, începând cu ora 13.30, a 15 persoane, dintre care 2 minori, respectiv a bunurilor mobile din zona afectată. Evacuarea persoanelor şi bunurilor, la rudele acestora, s-a făcut cu mijloacele de transport aflate în proprietatea primăriei Bumbeşti Piţic;
  • Organizarea acţiunilor de evacuare s-a realizat prin cooperarea dintre C.L.S.U. Bumbeşti Piţic, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj;

Centrul de coordonare şi conducere a fost asigurat de către primarul comunei Bumbeşti Piţic, în calitate de preşedinte al C.L.S.U..

Subprefectul judeţului Gorj, domnul Sorin Arjoca, împreună cu inspectorul şef al I.S.U. Gorj, domnul col. Mihăiţa-Liviu Dumitraşcu, s-au deplasat în comuna Bumbeşti Piţic pentru cunoaşterea realităţii din teren.

I.S.U. Gorj monitorizează permanent evoluţia fenomenelor, fiind în măsură să intervină prompt în gestionarea eventualelor situaţii generatoare de urgenţe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.