Accident cu victime în municipiul Călărași

Duminică, 15 Martie 2015Călărași

Accident cu victime in municipiul Calarasi | imaginea 1 Un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să intervină pentru salvarea a două persoane surprinse de căderea unui perete, în timp ce acestea lucrau la demolarea unei case dezafectate.

Marţi, 10 martie a.c., ora 14.58, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călărași au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza municipiului, pe strada Stadionului, pentru descarcerarea şi acordarea primului ajutor în cazul a două persoane de sex masculin care au suferit traumatisme în urma căderii unui perete peste aceştia.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, Mihail M., şi-a pierdut viaţa, acesta prezentând leziuni foarte grave în zona capului, incompatibile cu viaţa. Acesta a fost declarat decedat de către medicul încadrat pe ambulanţa S.A.J. Călărași.

Pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au folosit echipamentele din dotare şi au extras o altă victimă de sex masculin, Liviu P., în vârstă de 51 de ani, pe care au predat-o paramedicilor SMURD şi echipajelor S.A.J. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, surprins sub dărâmături, prezenta traumatisme la nivelul membrelor inferioare şi multiple excoriaţii pe tot corpul.

Accident cu victime in municipiul Calarasi | imaginea 2 Paramedicii SMURD, în colaborare cu echipajele S.A.J. sosite la locul intervenţiei, i-au acordat primul ajutor acestuia, l-au imobilizat pe targă, i-au aplicat guler cervical şi i-au administrat oxigen, după care l-au transportat de urgenţă la spitalul din Călărași.

Alte două persoane de sex masculin, care lucrau la demolarea respectivei case, se află în afara oricărui pericol, acestea nefiind afectate de prăbuşirea peretelui.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care o persoană şi-a pierdut viaţa, iar cealaltă a suferit vătămări corporale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.