Două victime, în urma unui incendiu la Turnu Măgurele

Duminică, 01 Martie 2015Teleorman

Doua victime  in urma unui incendiu la Turnu Magurele | imaginea 1 Duminică, 22 februarie a.c., la ora 20.49, dispecerii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman au fost informaţi pe numărul unic de urgenţă 112 de izbucnirea unui incendiu la locuinţa lui Gheorghe D., din municipiul Turnu Măgurele, pe strada Viitorului.

Pentru localizarea şi lichidarea focului, la faţa locului s-au deplasat rapid două echipaje de pompieri şi un echipaj de paramedici, formate din 13 subofiţeri şi un ofiţer, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Sosite la locul evenimentului, forţele de intervenţie au constatat faptul că incendiul se manifesta la aproape întreaga locuinţă, în proporţie de aproximativ 70%, existând riscul distrugerii imobilului şi propagării flăcărilor la anexele învecinate.

Concomitent cu efectuarea operaţiunilor de stingere, militarii au efectuat şi misiunea de căutare-salvare a persoanelor aflate în interiorul casei de locuit, aceştia găsind două persoane carbonizate în dormitor, şi anume: Gheorghe D., proprietarul, în vârstă de 56 de ani şi Mariana D., în vârstă de 53 de ani, frate şi soră, ambii cu probleme medicale - handicap locomotor.

Incendiul a fost stins după aproape două ore de intervenţie, în stadiul în care a fost găsit, fiind salvate bunuri materiale de peste 10000 de lei. Au ars ori au fost distruse de foc două paturi, o masă şi două scaune din lemn, mai multe articole de îmbrăcăminte, un covor, mobilierul şi tâmplăria de la două camere de locuit, valoarea acestora fiind apreciată la suma de 5000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că acesta a izbucnit din cauza unei sobe metalice, ce era amplasată necorespunzător lângă materialele combustibile.

Doua victime  in urma unui incendiu la Turnu Magurele | imaginea 2

Sub ameninţarea flăcărilor

Vineri, 20 februarie a.c., la ora 19.28, locuinţa şi anexele din gospodăria lui Victor N., din localitatea Poroschia erau ameninţate să fie cuprinse de flăcări, acestea manifestându-se la depozitul de furaje din imediata apropiere. La acest eveniment au fost solicitaţi şi au intervenit rapid pompierii militari din cadrul Detaşamentului Alexandria, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, apelantul precizând că unei persoane i se făcuse rău.

Sosiţi la faţa locului, paramedicii alexăndreni i-au acordat primul ajutor Anetei G., de 69 de ani, care a avut un atac de panică, aceasta refuzând transportarea la spital.

Pompierii au localizat şi lichidat incendiul în stadiul în care a fost găsit, fără ca acesta să se propage la bunurile învecinate, flăcările distrugând un depozit de furaje ce conţinea aproximativ 15 t de paie şi tulpini de porumb. Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 5000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 80000 de lei.

Din verificările efectuate la faţa locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că acesta a fost declanşat intenţionat de către o persoană necunoscută, prin folosirea unei surse de aprindere. Cazul a fost preluat de către poliţişti, în vederea depistării autorului. La această intervenţie nu s-au înregistrat victime.

Doua victime  in urma unui incendiu la Turnu Magurele | imaginea 3

Pagube de aproape 15000 de lei

Tot în data de 20 februarie a.c., la ora 07.33, pe numărul unic de urgenţă 112, o persoană a solicitat intervenţia pompierilor militari roşioreni pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la locuinţa Bujorelei T., din comuna Scrioaştea, sat Brebina.

În cel mai scurt timp posibil, la faţa locului au intervenit două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de paramedici, cu o ambulanţă SMURD. La sosirea acestora, incendiul se manifesta la acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, la bunurile din holul acesteia, la tavanele din două încăperi, realizate din lemn, pe o suprafaţă de cca. 60 mp, la tâmplăria unei cămări şi la mai multe obiecte electrocasnice (3 frigidere şi o maşină de spălat), existând riscul propagării flăcărilor la întregul imobil şi la anexele învecinate.

Incendiul a fost localizat şi lichidat după aproape două ore de intervenţie, fără ca focul să producă şi alte pagube materiale, valoarea bunurilor salvate fiind apreciată la suma de 20000 de lei. Valoarea bunurilor distruse în incendiu se ridică la suma de 15000 de lei.

O persoană, Maria T., de 71 de ani, a suferit un atac de panică, fapt pentru care paramedicii roşioreni i-au acordat primul ajutor şi au transportat-o la Spitalul Municipal Roşiorii de Vede.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieşit faptul că acesta a izbucnit de la un scurtcircuit produs la instalaţia electrică a frigiderului, flăcările propagându-se apoi la tavanul şi acoperişul locuinţei.

Doua victime  in urma unui incendiu la Turnu Magurele | imaginea 4

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.