Incendiu la un atelier de confecţii lumânări – Mănăstirea Parva-Rebra

Duminică, 15 Martie 2015Bistrița-Năsăud

Incendiu la un atelier de confectii lumanari   Manastirea Parva Rebra | imaginea 1 Luni, 9 martie a.c., un apel al călugărilor din complexul monahal Parva-Rebra, pe numărul unic de urgenţă 112, a informat dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J., la ora 11.27, despre izbucnirea unui incendiu într-un atelier de confecţionare a lumânărilor.

Imediat, spre locul indicat au pornit trei echipaje de intervenţie din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud, cu două autospeciale de stingere şi un echipaj de prim ajutor SMURD.

Din fericire, au fost înregistrate doar pagube materiale, pompierii militari, împreună cu personalul complexului monahal şi mai mulţi săteni, au acţionat pentru localizarea şi împiedicarea propagării incendiului la o clădire situată la mai puţin de 5 m faţă de zona de manifestare a focarelor.

Incendiu la un atelier de confectii lumanari   Manastirea Parva Rebra | imaginea 2 Incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, urmată de o degajare mare de fum dens şi toxic, rezultată în urma arderii materialelor combustibile şi a cerii folosite pentru confecţionarea lumânărilor.

Intervenţia a durat aproximativ trei ore, iar în urma incendiului, au ars atelierul de lumânări şi o magazie de lemne. Suprafaţa totală afectată de flăcări este de cca. 70 mp, echipajele de intervenţie reuşind să lichideze incendiul în limitele găsite, înainte ca acesta să cuprindă clădirea destinată chiliilor călugărilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.