Terasament surpat pe DJ 106E

Duminică, 29 Martie 2015Sibiu

Terasament surpat pe DJ 106E | imaginea 1 În dimineața zilei de sâmbătă, 28 martie a.c., în urma precipitaţiilor abundente şi prin scurgerea apei provenită de pe versanţi, pe DJ 106E (între localitățile Tilișca și Rod), terasamentul este surpat într-o curbă periculoasă, în zona unei văi, pe o suprafață de aproximativ 15 metri lungime şi aproximativ 4 metri lăţime. Pe sectorul de drum afectat, traficul este restricționat, circulându-se doar în situaţii deosebite (situaţii de urgenţă, intervenţii, etc.).

Prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Ioan Sitterli, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, colonel Laurențiu Cosmin Balcu, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu şi reprezentanţi ai Drumuri şi Poduri Judeţene Sibiu, s-au deplasat la fața locului pentru evaluarea situației, coordonarea activităților și stabilirea măsurilor care se impun în consecinţă.

Echipaje de pompieri, echipaje de poliţie, echipe aparţinând S. C. Drumuri şi Poduri Judeţene Sibiu, precum şi Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tilişca acționează pentru balizarea zonei afectate şi redirecţionarea apelor pluviale.

Terasament surpat pe DJ 106E | imaginea 2 De asemenea, pentru restricţionarea traficului au fost montate indicatoare rutiere, iar două echipaje ale poliției rutiere se află în localitatea Săliște, respectiv în localitatea Poiana Sibiului pentru a avertiza șoferii că DJ 106 E este restricționat, îndrumându-i pe ruta ocolitoare - DJ 106G Dobârca – DN1 Miercurea Sibiului.

Precizăm că, restricţia este temporară, până reabilitarea carosabilului astfel încât să nu pună în pericol participanţii la trafic.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Tilişca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu monitorizează permanent evoluția situației, fiind în măsură să intervină prompt în gestionarea eventualelor situații generatoare de urgențe.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.