Deflagraţie într-un apartament din Sibiu

Luni, 13 Aprilie 2015Sibiu

Deflagratie intr un apartament din Sibiu | imaginea 1 Duminică, 5 aprilie a.c., la ora 16.10, echipaje de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au fost solicitate să intervină în municipiul Sibiu, strada Hipodromului, la un bloc de locuinţe colective, unde a avut loc o deflagraţie neurmată de incendiu.

Ajunse la faţa locului, echipajele I.S.U. Sibiu au evacuat de urgenţă locatarii, aproximativ 30 de persoane, şi i-au evaluat din punct de vedere medical. Paramedicii SMURD nu au identificat victime care să necesite asistenţă medicală de specialitate. De asemenea, echipajele I.S.U. Sibiu au procedat la balizarea zonei cu risc, pentru a nu pune în pericol siguranţa trecătorilor.

La faţa locului s-au deplasat prefectul judeţului Sibiu, Ioan Ovidiu Sitterli, şi inspectorul şef al I.S.U. Sibiu, colonel Laurenţiu Cosmin Balcu, care au dispus efectuarea verificărilor de către echipele E-ON şi Compartimentul Control şi Inspecţie pentru Calitatea Lucrărilor în Construcţii Sibiu în ceea ce priveşte identificarea unor eventuale scurgeri pe reţelele de alimentare cu gaze naturale, concomitent cu verificarea structurii de rezistenţă a construcţiei.

După analizarea situaţiei de către specialişti, s-a constatat că structura de rezistenţă a clădirii nu a fost afectată. Echipele E-ON vor verifica fiecare apartament în parte, iar pentru cei care nu sunt la domiciliu, alimentarea cu gaze naturale va rămâne oprită până la verificarea acesteia de către echipele specializate.

Deflagratie intr un apartament din Sibiu | imaginea 2 La faţa locului au fost prezenţi şi reprezentanţi ai I.P.J. Sibiu pentru efectuarea cercetărilor de specialitate şi reprezentanţi ai Primăriei Sibiu în vederea asigurării spaţiilor de cazare pentru cei evacuaţi, dacă situaţia o impune.

În urma deflagraţiei, echipajele companiei de distribuţie a gazelor naturale au verificat toate apartamentele din blocul afectat şi au constatat mai multe probleme la instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale. Din motive de siguranţă, alimentarea cu gaze naturale a rămas în continuare oprită în aceste cazuri, contoarele de gaze fiind sigilate. Urmează ca fiecare din locatarii în cauză să efectueze revizia instalaţiilor interioare de gaze naturale prin intermediul unor firme autorizate de către ANRE.

În aceste condiţii, a fost permis accesul tuturor locatarilor în locuinţe, iar persoanei din apartamentul afectat i-a fost asigurat, din partea Primăriei Municipiului Sibiu, un spaţiu de cazare provizoriu în Căminul pentru persoane vârstnice situat pe strada George Coşbuc din municipiul Sibiu. Locatarul a refuzat însă, în scris, cazarea în spaţiul alocat.

În urma deflagraţiei a fost afectat un apartament şi cinci autoturisme parcate în proximitatea blocului de locuit.

Deflagratie intr un apartament din Sibiu | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.