Incendiu la o locuință

Duminică, 26 Aprilie 2015Vrancea

Incendiu la o locuinta | imaginea 1 Două echipaje de pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta locuinţa lui F.I. din comuna Vânători, în dimineaţa zilei de vineri, 24 aprilie a.c..

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în jurul orei 09.10 şi imediat s-au deplasat către locul indicat trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului s-a constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la acoperişul unei case, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. S-a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului, cât şi pentru protejarea celorlalte două locuinţe, amplasate la cca. 1 m distanţă de imobilul afectat de flăcări.

Incendiu la o locuinta | imaginea 2 Pe durata intervenţiei pentru stingerea incendiului, proprietara locuinţei, în vârstă de 70 ani, a fost asistată medical de echipajul SMURD prezent la faţa locului. Aceasta era conştientă, cooperantă, stabilă din punct de vedere hemodinamic şi respirator, dar prezenta stare de agitaţie şi valori crescute ale tensiunii arteriale. Deoarece starea de sănătate a acesteia s-a îmbunătăţit în scurt timp, pacienta a refuzat transportul la spital.

În urma incendiului, au ars acoperişul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp şi bunuri din trei camere. Datorită intervenţiei, au fost salvate celelalte două case de locuit şi bunuri din alte două camere ale locuinţei afectate din incendiu. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

Pentru evitarea unor posibile situaţii similare, recomandăm cetăţenilor să acorde atenţie sporită la modul de exploatare a instalaţiilor electrice. Astfel, nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii, nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat şi nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.