Incendiu la un depozit de cherestea

Duminică, 19 Aprilie 2015Bihor

Incendiu la un depozit de cherestea | imaginea 1 Joi, 16 aprilie a.c., în jurul orei 13.25, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost anunţat despre producerea unui incendiu la un depozit de cherestea, situat în localitatea Uileacu de Criş.

La adresa indicată de apelant s-au deplasat cu operativitate echipajele Staţiei de Pompieri Aleşd, care, după efectuarea recunoaşterii, au constatat că incendiul se manifesta violent în interiorul unei hale semideschise şi la acoperişul acesteia, flăcările înalte de peste patru, cinci metri, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile şi de vântul puternic, ameninţând să se propage la o altă hală, de mari dimensiuni, aflată în apropiere.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, lipsa surselor de apă în apropiere impunând alimentarea acestora în navetă, de la o distanţă de aproximativ cinci kilometri. Operaţiunea de stingere a fost finalizată în jurul orei 14.15, echipajele acţionând în continuare pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 15.40.

În urma producerii incendiului au ars aproximativ zece metri cubi cherestea stejar, uscătoria amplasată în interiorul halei semideschise (circa 25 metri pătraţi) şi o suprafaţă de aproximativ 70 metri pătraţi din acoperişul halei. Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de jarul căzut din sistemele de încălzire. Echipajele de pompieri militari au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor, salvând astfel hala învecinată şi aproximativ 20 metri cubi din cheresteaua depozitată în construcţia afectată de incendiu.

Incendiu la un depozit de cherestea | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.