O fetiță de 7 luni a murit carbonizată într-un incendiu

Marți, 07 Aprilie 2015Bihor
Autor: Ioana Anamaria Ungur

O fetita de 7 luni a murit carbonizata intr un incendiu | imaginea 1 În după amiaza zilei de luni, 6 aprilie a.c., în jurul orei 15.00, pompierii militari ai Detașamentului Salonta au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta violent la o locuință din satul Tulca Noua, comuna Tulca.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul cuprinsese una din camerele locuinței, flăcările propagându-se spre o anexă gospodărească și spre podul casei. În locuință, așa cum anunțase apelantul numărului unic de urgență, se afla un bebeluș surprins de incendiu.

Pompierii aveau să descopere în camera cuprinsă de flăcări și o butelie. ”Am acționat rapid pentru găsirea și scoaterea victimei dar și a buteliei surprinse de incendiu. Din păcate, copilul a fost găsit carbonizat” - a declarat pentru Agenda Pompierului căpitanul Dorel Mătiuț, comandantul Detașamentului de Pompieri Salonta.

Din nefericire, salvatorii au găsit doar trupușorul ars al fetiței de doar 7 luni, nemaiputând face nimic pentru a o salva.

O fetita de 7 luni a murit carbonizata intr un incendiu | imaginea 2 Nerespectarea normelor de protecție împotriva incendiilor a curmat viața unui îngeraș la doar 7 luni. O întâmplare cutremurătoare, imagini de coșmar care nu te lasă nemișcat oricât ai fi de stăpân pe tine.

Nu poți să privești trupul carbonizat al unui pui de om fără să ai o strângere de inimă extrem de dureroasă. Nici nu mai știi dacă să te gândești la neglijența mamei, sau la ce a putut fi în mintea unei persoane care amplasează pătuțul unui bebeluș aproape lipit de o sobă metalică.

Și, de parcă toată nenorocirea aceasta nu ar fi fost suficientă, pompierii au fost întâmpinați de o armată de gură-cască extrem de binevoitori, gata să ofere detalii despre orice, dar nu o mână de ajutor. Paradoxal, nimeni n-a încercat să arunce măcar o găleată cu apă înainte să sosească salvatorii, deși, știau că în casă se află un copil.

Deși încă din momentul apelului la 112 se vehiculase ideea că în locuință se află un copil de 7 luni. Nu are sens să facem filosofie pe seama direcției în care se îndreaptă societatea românească, cred însă, că e inuman să aștepți cu mâinile în sân sosirea pompierilor, fără să arunci măcar o găleată cu apă în direcția în care, ȘTII că arde un copil, că acel copil își trăiește ultimele clipe în chinuri groaznice.

Nu cere nimeni civililor să fie pompieri, dar trebuie să înțelegem că pompierii nu sunt super oameni și că uneori, trebuie să încercăm măcar să ne ajutăm unii pe alții. Probabil o găleată cu apă nu ar fi schimbat deznodământul tragic. Dar cu siguranță superficialitatea și lipsa de acțiune nu au ajutat cu nimic și nu vor salva vieți sau bunuri, NICIODATĂ.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.