Incendiu la depozitul unei societăți comerciale din Caracal

Duminică, 17 Mai 2015Olt

Incendiu la depozitul unei societati comerciale din Caracal | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a fost solicitat să intervină joi, 7 mai a.c., în jurul orei 15.09, în municipiul Caracal, strada Bicaz, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la depozitul de marfă al unei societăți comerciale.

La fața locului, s-au deplasat forțe de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Caracal, Gărzile de intervenție Stoenești, Vișina și Osica, Detașamentul de pompieri Slatina, precum și grupa operativă a inspectoratului.

În total, au intervenit șapte ofițeri și șaizeci și nouă de subofițeri cu nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi, un autocamion, o motopompă remorcabilă și o ambulanță SMURD.

Incendiu la depozitul unei societati comerciale din Caracal | imaginea 2 La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la depozitul de marfă al societății, construit pe schelet metalic, cu regim de înălțime P+1, acoperit cu tablă, pereți exteriori din panouri sandwich și placă de beton.

Pompierii au lucrat, concomitent, la stingerea incendiului și la protejarea vecinătăților, reușind lichidarea acestuia după mai bine de trei ore de intervenție continuă. În urma incendiului au ars bunuri electrice, electronice, electrocasnice, cosmetice, chimice și articole textile aflate în depozitul societății.

Din cauza efectului termic s-au degradat bunurile electronice depozitate pe rafturile din magazin, pe latură comună cu depozitul de marfă. Pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a fost constituită o comisie de cercetare formată din specialiști ai inspectoratului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.