Salvarea unei fetițe pe cale aerienă din zona Valea Vinului - Poienița cu narcise

Duminică, 24 Mai 2015Bistrița-Năsăud

Salvarea unei fetite pe cale aeriena din zona Valea Vinului   Poienita cu narcise | imaginea 1 Sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orei 14.00, dispeceratul I.S.U. - S.A.J. Bistrița - Năsăud a fost informat de către jandarmii montani Rodna, prin numărul unic de urgență 112, despre faptul că o fetiță în vârstă de 11 ani a suferit o fractură de femur.

Aceasta se afla în zona Poienița cu narcise din Valea Vinului, alături de un grup organizat format din peste 20 de elevi din localitatea Sângeorz - Băi. La un moment dat, fetița s-a dezechilibrat și a căzut cca. 10 m într-o zona accidentată, cu înclinație mare.

Au fost alertate echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Sîngeorz - Băi și Salvamont Bistrița - Năsăud însă, din cauza drumului de acces greu accesibil, s-a hotărât solicitarea intervenției elicoperului SMURD.

Salvarea unei fetite pe cale aeriena din zona Valea Vinului   Poienita cu narcise | imaginea 2 Un echipaj al jandarmilor montani Rodna, care îi însoțea pe copii, a putut oferi coordonatele GPS ale unei locații din apropiere, astfel s-a putut face solicitatea intervenției unui elicopter SMURD, fiind cel mai rapid mod prin care un echipaj medical putea să ajungă la victimă.

Elicopterul a aterizat în condiții de siguranță, echipajul medical a stabilizat victima și a transportat-o de urgență la o clinică de specialitate din municipiul Târgu - Mureș.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.