Un șofer de TIR a decedat în urma coliziunii cu un tren

Duminică, 24 Mai 2015Olt

Un sofer de TIR a decedat in urma coliziunii cu un tren | imaginea 1 Dispeceratul comun ISU-Ambulanță a fost informat, sâmbătă, 23 mai a.c., în jurul orei 13.00, prin numărul unic de urgenţă 112, despre producerea unui accident feroviar la o trecere la nivel cu calea ferată, din comuna Fărcașele, sat Fărcașul de Jos. În accident au fost implicate trenul InterRegio 1692, Timișoara-București Nord și un autotren încărcat cu pietriș.

La fața locului au fost mobilizate în cel mai scurt timp forțe și mijloace din cadrul Detașamentului Caracal (un echipaj SMURD), Gărzii Stoenești ( o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare ) și Grupa Operativă a ISU Olt, condusă de Împuternicit Prim Adjunct al Inspectorului Șef, Colonel Costel BELBEA și Șeful Centrului Opreațional al ISU Olt, Colonel Dorel Predescu ( o autospecială pentru primă intervenție și comandă). În sprijinul pompierilor a venit și o ambulanță de la SJA.

Echipajele de intervenție au acționat pentru descarcerarea șoferului autotrenului, în vârstă de 48 de ani, din Caracal, găsit în capul tractor al autocamionului, la aproximativ 400 de metri de locul impactului, în stare de inconștiență. Acesta a fost scos din cabina grav avariată, după aproximativ 10 minute, fiind preluat, fără puls, apneic, cu midriază fixă și traumatisme multiple de personalul medical. Aceștia au început imediat manevrele de resuscitare, fără rezultat favorabil, decesul fiind constatat de SJA.

Un sofer de TIR a decedat in urma coliziunii cu un tren | imaginea 2 În momentul producerii accidentului, în tren se aflau aproximativ 160 de călători, niciunul dintre aceștia nu a necesitat îngrijiri medicale. Conductorul de locomotivă, în vârstă de 35 de ani, din orașul Balș, a fost rănit ușor în urma impactului ( excoriații la față și membrele superioare ) și a fost asistat medical la locul intervenției.

În urma accidentului traficul feroviar a fost întrerupt până la ora 15.45, fiind afectate trenurile de călători InterRegio 1824 – Deva-București care a staționat în gara Caracal, InterRegio 1691 – București-Timișoara care a staționat la intrarea în comuna Fărcașele și Regio 9006 – Craiova-București care a staționat în gara Caracal.

Trenul implicat în accident a fost retras în gara Caracal, iar vagoanele au fost cuplate la trenul InterRegio 1824, preluând toți călătorii care circulau spre București.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.