Autocar răsturnat

Duminică, 28 Iunie 2015Caraș-Severin

Autocar rasturnat | imaginea 1 Vineri, 26 iunie a.c., intervenţia contracronometru a pompierilor cărăşeni a făcut ca, în nici 15 minute, 39 de persoane să fie evacuate în condiţii de siguranţă din autocarul în care se aflau.

Apelul, sosit prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 în jurul orei 17.00, avea sa alerteze echipajele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin, care s-au deplasat de urgenţă în localitatea Reşiţa, cartier Secu, pentru asigurarea şi stabilizarea unui autocar în care se aflau 39 de adulţi, rămas suspendat pe marginea unei râpe, după ce a părăsit partea carosabilă.

Întrucât viaţa pasagerilor era pusă în pericol, pompierii salvatori au ancorat autovehiculul cu ajutorul accesoriilor aflate în dotarea autospecialelor de intervenţie şi au evacuat persoanele aflate în pericol.

La faţa locului au fost prezenţi şi pompierii paramedici SMURD, nefiind însă necesară acordarea primului ajutor medical specializat. Misiunea salvatorilor s-a finalizat cu succes, pasagerii urmând să fie preluați de un alt mijloc de transport.

Autocar rasturnat | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.